چند نکته در باب داوری

ساخت وبلاگ

چند نکته اساسی در باب داوری

**ارجاع به داوری لزوماً بهترین راه حل اختلاف نیست و فقط یک مشاور حقوقی و وکیل متخصص قرارداد و فردی که به طور حرفه ای قرارداد را تنظیم می کند؛ می تواند تشخیص دهد که آیا ارجاع به داوری به صلاح طرفین یا فردی که به وی مراجعه نموده و از او مشاوره خواسته،هست یا نه.

**به تجربه دریافته ام اصولاً داوری و ارجاع به داور و وجود شرط داوری در قرارداد به نفع طرف متخلف و کسی است که تصمیم به اطاله موضوع و طولانی کردن روند رسیدگی دارد.

** رای و تصمیمی که داور می گیرد مانند رای و تصمیم دادگاه باید ابلاغ شود.

**در صورتی که طرفین راه حل خاصی برای ابلاغ رأی داور در نظر نگرفته باشند(مثل اظهار نامه یا ارسال از طریق پست یا ابلاغ حضوری) ابلاغ رأی داور توسط دادگستری انجام می شود به این نحو که شخص داور یا کسی که رأی به نفع او صادر شده به دادگاه عمومی دادخواست ابلاغ رأی داور می دهند.

** ابلاغ رأی داور بدون تشکیل جلسه رسیدگی و صرفاً با درخواست که به موجب فرم دادخواست انجام می شود از جمله دعاوی غیر مالی است ،صورت میگیرد.

**اجرای رأی داور هم به موجب دادخواست ذینفع و پس از رسیدگی و تشخیص دادگاه و صدور دستور اجرای حکم خطاب به اجرای احکام شروع می شود.

**بسیاری از ضمانت اجرایی هایی که در مرحله اجرای حکم برای احکام دادگستری وجود دارد برای رأی داور هم قابل اعمال است.

** معترض به رأی داور در صورتی که مدعی عدم رعایت مقررات و عدول داور از حدود اختیارات خود باشد حق درخواست ابطال ان را دارد.

** اگرچه رایداوری قابل اعتراض است؛ اما اعتراض مانع اجرای حکم داوری نیست!!!!!

** توقف اجرای رای داوری منوط به سپرده وثیقه اعم از ال؛ وجه نقد و ضمانت بانکی است و بر همین اساس رای داور؛ یکی از خاص ترین و در عین حال پرچالش ترینِ دعاوی در جهت ابطال آن است.

از نظر نگارنده ارجاع امر به داور در قراردادهای سنگین نوعاً اقدامی خطرناک برای افرادی که بینش حقوقی ندارند می باشد. در دوران وکالت خویش؛ هرگز ازارجاع امر اختلافی به داور نه تنها حمایت نمی نمایم بلکه مخالف آن نیز هستم .... خاتمه (با تشکر از وب سایت ارزنده دادگران) توحید جلایری نیا

وبلاگ حقوقی توحید جلایری نیا...
ما را در سایت وبلاگ حقوقی توحید جلایری نیا دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : tohidjalayerniaa بازدید : 8 تاريخ : جمعه 11 اسفند 1402 ساعت: 13:24