شرایط اعمال ماده 477 یکی از خاصترین روش های اعاده دادرسی در کشور

ساخت وبلاگ

اعاده, دادرسی, آخرین مرحله و روشی است که می توان به یک حکم قطعی اعتراض کرد . اعاده, دادرسی, به دو دسته اعاده, دادرسی, مدنی و اعاده, دادرسی, کیفری تقسیم می شود . موارد اعاده, دادرسی, کیفری در قانون آیین دادرسی, کیفری مصوب سال 92 مشخص شده است . یکی از مهمترین و متفاوت ترین موارد اعاده, دادرسی, زمانی است که رییس قوه قضاییه یک حکم قطعی که در هر یک از مراجع قضایی صادر شده است را مخالف مقررات شرعی تشخیص دهد . در این صورت موضوع را به دیوان عالی کشور ارجاع می دهد تا به موضوع حکم رسیدگی کنند . در صورتی که دیوان خلاف شرع بودن حکم را تایید کرد حکم قبلی را نقض می کند و مجددا به پرونده رسیدگی می شود . در این راستا افرادی که قصد اعمال, ماده 477 قانون آیین دادرسی, کیفری را دارند باید از نحوه اعمال, ان آگاه باشند . از این رو در این نگارش به بررسی شرایط, اعمال, ماده 477 قانون آیین دادرسی, کیفری ، نحوه اعمال, ماده 477 قانون آیین دادرسی, کیفری در رویه قضایی کنونی کشور و هزینه دادرسی اعمال, ماده 477 قانون آیین دادرسی کیفری میپردازیم.

موضوع ماده 477 قانون آیین دادرسی کیفری اخیر التصویب؛

((در صورتی که رئیس قوه قضائیه رای قطعی صادره از هریک از مراجع قضائی را خلاف شرع بین تشخیص دهد، با تجویز اعاده, دادرسی، پرونده را به دیوان عالی کشور ارسال تا در شعبی خاص که توسط رئیس قوه قضائیه برای این امر تخصیص می یابد رسیدگی و رای قطعی صادر نماید. شعب خاص مذکور مبنیاً بر خلاف شرع بین اعلام شده، رای قطعی قبلی را نقض و رسیدگی مجدد اعم از شکلی و ماهوی به عمل می آورند و رای مقتضی صادر می نمایند.
تبصره ۱- آراء قطعی مراجع قضائی (اعم از حقوقی و کیفری) شامل احکام و قرارهای دیوان عالی کشور، سازمان قضائی نیروهای مسلح، دادگاههای تجدید نظر و بدوی، دادسراها و شوراهای حل اختلاف می باشند.
تبصره ۲- آراء شعب دیوان عالی کشور در باب تجویز اعاده, دادرسی و نیز دستورهای موقت دادگاهها، اگر توسط رئیس قوه قضائیه خلاف شرع بین تشخیص داده شود، مشمول احکام این ماده خواهد بود.
تبصره ۳- درصورتی که رئیس دیوان عالی کشور، دادستان کل کشور، رئیس سازمان قضائی نیروهای مسلح و یا رئیس کل دادگستری استان در انجام وظایف قانونی خود، رای قطعی اعم از حقوقی یا کیفری را خلاف شرع بین تشخیص دهند، می توانند با ذکر مستندات از رئیس قوه قضائیه درخواست تجویز اعاده, دادرسی نمایند. مفاد این تبصره فقط برای یک بار قابل اعمال, است؛ مگر اینکه خلاف شرع بین آن به جهت دیگری باشد.))

شرایط, اعمال, ماده 477 قانون آیین دادرسی کیفری

برای اعمال, ماده 477 قانون آیین دادرسی کیفری شرایط,ی وجود دارد . از شرایط, اعمال, ماده 477 قانون آیین دادرسی کیفری باید گفت که اشخاصی که قصد دارند نسبت به آراء قطعی خود ، تقاضای اعاده, دادرسی کنند ابتدا باید :

الف ) اگر حکم در محاکم استان قطعی شده است ، از طریق رییس کل استانی که رای در آن قطعی شده است

ب ) و یا اگر حکم از طریق محاکم نظامی قطعی شده است ، از طریق رییس سازمان قضایی نیروهای مسلح

اقدام به طرح موضوع کنند .

هزینه دادرسی اعمال, ماده 477 قانون آیین دادرسی کیفری

بر اساس تعرفه های خدمات قضایی سال 97 ، هزینه دادرسی اعاده دادرسی کیفری بر اساس ماده 477 ، معادل 300 هزار ریال ( 30 هزار تومان ) خواهد بود.

گفتنی است نمی توان تحت هیچ شرایط, و به صورت حضوری به دیوان عالی کشور در این خصوص مراجعه نمود.

(( مستخرج شده از سایت حقوقی دینا)) به قلم توحید جلایری نیا

وبلاگ حقوقی توحید جلایری نیا...
ما را در سایت وبلاگ حقوقی توحید جلایری نیا دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : tohidjalayerniaa بازدید : 217 تاريخ : شنبه 9 آذر 1398 ساعت: 15:02