آشنایی با برخی جراحت های سر و گردن و نگاه قانون گذار و شرع به دیه این گونه جراحات.

ساخت وبلاگ

منقله

منقله به شکستگی استخوان گفته می شود که قطعات شکسته شده جابجا می شوند و در مان آن نیاز به عملیات جراحی و شکسته بندی و نصب پلاک و نظایر آن دارد

در مورد جابجایی استخوان سه نظریه وجود دارد، یکی اینکه استخوان بر اثر شکستن از جای خود جابجا می‌شود نظریه دیگر این است که استخوان های شكسته شده جابجا شوند و نظریه سوم این است که شکستن استخوان به شکلی باشد که درمان آن جز با جابجایی استخوان ممکن نباشد که قانونگذار هم از نظریه سوم تبعیت کرده است.

دیه منقله به اعتقاد مشهور فقها 15 شتر است و این نظریه به روایت‌های شرعی مستند است مانند روایت امام صادق (ع) که فرمودند:« دیه منقله 15 شتر است». یک نظریه ضعیف هم وجود دارد که برای منقله 20 شتر تعیین کرده است.

مامومه

جراحت مامومه یعنی جراحات یا ضربه هایی که استخوان های جمجمه را بشکند و به پرده‌های مغزی برسد و باعث پارگی یا خونریزی در پرده‌های ام الغیظ وام الرقیق یا سخت شامه و نرم شامه مغز شود.

در مورد دیه مامومه نیز روایت های فراوانی وجود دارد از جمله روایت امام صادق (ع) که فرمودند: دیه مامومه 33 شتر است و نیز روایتی که ایشان فرمود دیه مامومه ثلث دیه است.

همانگونه که ملاحظه می شود در یک روایت برای دیه، شتر تعیین شده و دریک روایت به صورت مطلق حکم به ثلث دیه کرده است عده‌ای اطلاق روایت دوم را با روایت اول تقیید زده‌اند و اعتقاد دارند که دیه مامومه منحصر در شتر است اما عده‌ای با استناد به اطلاق روایت دوم گفته‌اند که دیه مامومه را می‌توان از سایر افراد دیه مانند درهم و دینار نیز پرداخت

در جراحت هاشمه لازم نیست همراه با شکستگی استخوان، زخمی هم ایجاد شده باشد اما اگر زخمی ایجاد شده باشد به نظر می‌رسد دیه جداگانه‌ای برای زخم پرداخت نخواهد شد و حتی ارش هم به آن تعلق نمی گیرد.


برچسب‌ها: هاشمه, منقله, مامومه وبلاگ حقوقی توحید جلایری نیا...
ما را در سایت وبلاگ حقوقی توحید جلایری نیا دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : tohidjalayerniaa بازدید : 201 تاريخ : دوشنبه 15 آبان 1396 ساعت: 17:32